Die Spelewei

NIEUWSFLASH: Geen dans- en orkestoefeningen tot nader orde wegens maatregelen Coronavirus

Jullie hebben ongetwijfeld de voorbije weken veel gehoord over het coronavirus. Om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan heeft de gemeente Westerlo aangekondigd dat alle niet noodzakelijke evenementen en activiteiten van onder andere verenigingen verboden worden tot nader orde. Jammer genoeg vallen onze oefeningen hier ook onder. We zullen ons als vereniging houden aan het opgelegde verbod vanuit het gemeentebestuur.

De Garve zal die niet geopend zijn . We zien jullie hopelijk zo snel mogelijk terug!

We geven nog even een stukje van het bericht van de gemeente Westerlo mee ter info. Het volledige bericht kan je vinden op https://www.westerlo.be/maatregelen-om-verspreiding-coronavirus-in-westerlo-tegen-te-gaan

Vanaf morgen, vrijdag 13 maart, worden alle niet-noodzakelijke activiteiten en evenementen van het lokaal bestuur, verenigingen en organisaties op het grondgebied van de gemeente Westerlo verboden, en dat al zeker tot en met vrijdag 3 april. De woorden 'alle' en 'heel het grondgebied' zijn daarbij niet mis te verstaan!

Activiteiten zoals sportwedstrijden en -trainingen, repetities, eetfeesten, fuiven, toneelvoorstellingen, de wekelijkse woensdagmarkt, outdooractiviteiten, bijeenkomsten van verenigingen en groepen zijn uitgesteld tot deze coronacrisis onder controle is. We vragen ook dat mensen in onderlinge contacten de nodige afstand tussen elkaar houden (1,5 meter) om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

WELKOM BIJ VOLKSKUNSTGROEP DIE SPELEWEI VZW

Die Spelewei is een volksdansvereniging uit Westerlo met een honderdtal leden. De vereniging bestaat uit verschillende groepen, opgedeeld volgens leeftijd: kinderen en jongtieners, tieners en volwassenen. Elke groep krijgt begeleiding van ervaren dansleiders.

Die Spelewei brengt voornamelijk Vlaamse dansen. Zowel dansen uit de ‘tijd van toen’ als nieuwe creaties. Alle groepen van Die Spelewei verzorgen meermaals per jaar optredens en zijn een graag geziene gast op folklorefestivals in binnen- en buitenland. De groep wordt altijd vergezeld van live muzikanten en staat garant voor kleurrijke en boeiende optredens dankzij de prachtige klederdrachten en de authentieke attributen zoals klompen, stelten, meiboom en houten jukken.

Naast dansrepetities en optredens organiseert Die Spelewei ook andere activiteiten. Denk maar aan de jaarlijkse haring- en pannenkoekenbak, de ontspanningsweekends, de griezeltocht, het ledenfeest, de opendeurdag, etc.

Het jaarlijkse hoogtepunt is het Internationaal Folklorefestival. De organisatie hiervan ligt in handen van de groep. Het festival gaat jaarlijks door in het weekend voor 15 augustus. Aan het Internationaal Folklorefestival nemen een drietal gastgroepen uit alle uithoeken van de wereld deel.

Verder neemt Die Spelewei jaarlijks deel aan een folklorefestival in het buitenland. Zo maken alle leden van Die Spelewei op een actieve manier kennis met andere culturen. Daarnaast staat het maken van persoonlijke contacten met de plaatselijke bevolking centraal. Vriendschappen maken en herinneringen creëren ontstaan op deze manier spontaan.

Wij vinden het immers belangrijk om de Vlaamse Volkskunst verder te zetten. Naast oude, authentieke dansen komen ook nieuw gecreëerde dansen aan bod. Dit alles gebeurt in onze volksdansgroep met veel enthousiasme, inzet, speelsheid en folklore. Wat eveneens te zien is in onze Vlaamse volksdansen.

Op deze website vindt u alle informatie over Die Spelewei en haar activiteiten. Heeft u interesse of vragen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Iedereen is bij ons welkom, jong en oud! U vindt alle nodige contactgegevens terug via de pagina 'contact'. Wij laten u zo spoedig mogelijk iets weten!

Agendapunten 2020:

  • 22 februari: Carnavalsoefening jeugdgroepen*
  • 23 februari: Haring -en pannenkoekenbak
  • 7 maart: Ledenfeest*
  • 19 april: Gastouderavond in kader van het Internationaal Folklorefestival
  • 24 - 26 april: weekend jeugdgroepen*
  • 1 mei: Ontbijtdag
  • 21 juni: Gastouderavond in kader van het Internationaal Folklorefestival
  • 14 - 19 augustus: Internationaal Folklorefestival Westerlo

*Enkel voor leden van Die Spelewei vzw