De wereld danst in Westerlo

Op zaterdag 13, zondag 14 en dinsdag 16 augustus 2016 bent u van harte welkom in Westerlo voor de 50ste editie van het Internationaal Folklorefestival Westerlo.

Op het mooiste terras van de Kempen, de voortuin van het prachtige gemeentehuis en voormalige Kasteel Jeanne De Merode, kan u genieten van authentieke dansen en muziek uit verschillende windstreken. Het kleurrijke en wervelende spektakel is ieder jaar opnieuw een unieke kennismaking met de folklore van andere culturen!

Ook in 2016 schotelen we u weer een afwisselend programma voor met dansensembles uit Portugal, BosniŽ, Slovakije, IndonesiŽ en Ecuador.

Op zondag kun je je extra vermaken met de volksspelen, kinderschmink, pyrogravure, kantklossen, katapult, manden vlechten, weven, spinnen en nog veel meer.

Op deze website vindt u heel wat praktische informatie. En u kunt alvast in de sfeer komen met de foto's van de vorige edities.

Het Internationaal Folklorefestival is een organisatie van Volkskunstgroep Die Spelewei vzw en Toerisme Westerlo vzw en tal van sponsors. Het festival trekt jaarlijks zo'n 2000 bezoekers die komen genieten van de gezellige sfeer.


- VOLG ONS NIEUWS OP FACEBOOK -
Weetjes, foto's, nieuwtjes, conversaties, de laatste updates... volg alles op onze Facebookpagina!

- KIJK MEE OP YOUTUBE -
Leuke filmpjes van voor, tijdens en na het festival... via het Festivalkanaal op YouTube!