Uit Duitsland: Volkstanzgruppe Süßen

In Baden-Württemberg, in het zuiden van Duitsland, ligt de stad Süßen. De gelijknamige Volkstanzgruppe Süßen vindt hier haar oorsprong. De groep wil voornamelijk dansen uit de eigen regio Zwaben (Schwaben) doorgeven, waarin bijvoorbeeld een bruiloft en ambachten aan bod komen.  Toch bevat hun repertoire ook dansen uit gans Duitsland.

Volkstanzgruppe Süßen is lid van de “Schwäbischen Albvereins”. Dit is een wandelclub waarin naast wandelen en natuurbehoud ook het behoud van traditionele gebruiken hoog in het vaandel worden gedragen. Denk hierbij aan traditionele liederen, dansen, oude muziekinstrumenten, dialect, etc. De volksdansgroep laat jullie dus niet enkel kennismaken met traditionele dansen, maar ook met traditionele klederdracht en muziekinstrumenten (accordeon, fluit, viool, doedelzak, etc.).

Elk jaar organiseert de groep ook haar eigen folklorefestival, waarbij groepen van over de hele wereld te gast zijn. Zo mocht onze eigen Volkskunstgroep Die Spelewei in juli het beste van zichzelf geven op hun “Hahnentanzfest”.

 
Ierland
Taiwan
Duitsland
Paraguay
Sicilië
Vlaanderen