Uit Slovakije: Kornička

De Volksdansgroep Kornička [Kornjitsjka] is een Slovaakse kinder- en tienergroep uit Trencin, een gezellig stadje in het westen van Slovakije, nabij de grens met TsjechiŽ. De groep is ontstaan in de herfst van 1999.

Trencin (60 000 inwoners) is gelegen aan de rivier Vah in het Westen van Slovakije. De stad is gemoderniseerd maar het historische kasteel blijft het stadsaanzicht domineren.

Kornička betekent meisjesvlechtje. De groep bestaat uit 100 kinderen afkomstig uit Trencin en omstreken en zijn tussen 6 en 17 jaar oud. Naast de verschillende dansen zorgen 8 kinderen voor de traditionele volksmuziek. Er wordt 2 maal per week geoefend en in september zijn er de jaarlijkse audities.

Het repertoire wordt geÔnspireerd door de omgeving van Trencin a Myjava (het westen van Slovakije).

Sinds de start heeft de Kindervolksdansgroep Kornička vele prijzen gewonnen in de verschillende Slowaakse Folkloristische dans- en muziekcompetities. De groep nam tevens deel aan binnenlandse festivals. In 2003 werd de CD “Before us there is a green marjoram” opgenomen en een DVD met de titel “Drie Bronnen”. De Kindervolksdansgroep Kornička treedt zo’n 35 maal per jaar op en heeft in totaal meer dan 570 optredens verzorgd in binnen- en buitenland.

http://www.kornicka.sk/

 
Portugal
BosniŽ
Slovakije
IndonesiŽ
Ecuador
Vlaanderen