Uit Portugal: Terras de Cambra

'Grupo EtnogrŠfico Terras de Cambra' is een folkloregroep uit het Portugese dorpje Macieira de Cambra, deelgemeente van Vale de Cambra. Deze folkloregroep is een trouwe vertegenwoordiger van de traditionele dans, muziek, gebruiken en gewoontes uit de regio uit de laat negentiende en begin twintigste eeuw. Terras de Cambra werd opgericht in 1975 en is een van de oprichters van FederaÁ„o do Folclore PortuguÍs, de Portugese Folklore Federatie.

Naast het brengen van traditionele dans en muziek organiseert deze groep ook verschillende activiteiten en workshops over de Portugese folklore. Sinds 1995 werd een kindergroep opgericht om ook de Portugese jeugd van Vale de Cambra nauw te betrekken bij de tradities van hun regio. De groep nam reeds deel aan festivals in binnen- en buitenland. Zo was 'Terras de Cambra' bijvoorbeeld te zien op festivals in Noorwegen, Polen, ItaliŽ en Letland.

Deze groep was al te gast in Westerlo tijdens het festival van 2010. Bovendien gaat Die Spelewei deze zomer ook deelnemen aan het festival van onze vrienden in Macieira de Cambra.

 

 
Portugal
BosniŽ
Slovakije
IndonesiŽ
Ecuador
Vlaanderen