Uit Rusland: Fantazia

De groep Fantazia is een jeugdig folklore ensemble uit de stad Stavropol, gelegen in de Russische Kaukasus.  De groep bestaat al meer dan 20 jaar en telt een honderdtal dansers van 6 tot 20 jaar, waarvan de oudsten de trip naar ons land zullen maken om aan 3 internationale folklorefestivals deel te nemen. 

Het repertoire van Fantazia omvat Russische dans en muziek die de cultuur en tradities weerspiegelen van de verschillende etnische Kozakken: Oekra´ense Kozakken, Don-Kozakken, Wolga-Kozakken en Koeban-Kozakken. De Kozakken zijn een traditionele gemeenschap van mensen die leven in het zuidelijke steppegebied van Oost- Europa en Aziatisch Rusland. Ze staan bekend om hun onafhankelijke levenswijze en militaire vaardigheden, vooral wat betreft hun rijkunsten.

De dansen zijn zeer technisch en dynamisch van aard en worden met veel enthousiasme vertolkt door deze jongeren. De begeleiding van een professioneel orkest zorgt daarbij voor een unieke en kwalitatief hoogstaande muzikale belevenis. Het ensemble behoudt het originele erfgoed en brengt het zodanig dat het door het publiek van de 21e eeuw enorm kan gesmaakt worden.

Een waar kijkstuk!

'Fantazia' uit Rusland zal optreden tijdens de voorstellingen op zaterdag en zondag.

 
Rusland
Mexico
Turkije
Paaseiland
Vlaanderen

- VOLG ONS NIEUWS OP FACEBOOK -
Weetjes, foto's, nieuwtjes, conversaties, de laatste updates... volg alles op onze Facebookpagina!

- KIJK MEE OP YOUTUBE -
Leuke filmpjes van voor, tijdens en na het festival... via het Festivalkanaal op YouTube!