Uit Ecuador: Compañía Nacional de Danza Tradicional Tungurahua

Ecuador is het kleinste land in het Andesgebergte en dankt zijn naam aan de ligging rond de evenaar. La Compañía Nacional de Danza Tradicional komt uit Tungurahua, een provincie vernoemd naar de nog actieve vulkaan Tungurahua.

Deze groep, die "met zijn dansen de hemel doet beven", heeft als voornaamste doel het verspreiden van de traditionele kunst over heel de wereld. Dit leidde al tot 12 tournees in Europa, duizenden afgelegde kilometers, grote aantallen toeschouwers die ontroerd werden door hun hun kunst, duizenden podia, honderden genodigde personaliteiten. Meermaals werden ze onderscheiden voor hun prachtige voorstellingen.

In de dansen zie je elementen terug van de onverwoestbare relatie van de Andesbewoners met hun indrukwekkende leefomgeving. Het Andesgebergte wordt in al zijn schoonheid uitgebeeld. Ook de verering van de zon, en andere agrarische ceremonies, behoren tot de rituelen.

De dansen zijn een dialoog met de klant van de trommel of de pingullo (fluit). De dansers zijn gekleed in prachtige kleurrijke kostuums.

"Onze expressie gaat vanaf de aarde tot in het oneindige. Onze dans is vurigheid, gevoel, warmte, heeft verschillende smaken, heeft aroma's van wierook en van stro van de schroeiende heuvels!"

De groep uit Ecuador ziet u enkel op zondag!

 

- VOLG ONS NIEUWS OP FACEBOOK -
Weetjes, foto's, nieuwtjes, conversaties, de laatste updates... volg alles op onze Facebookpagina!

- KIJK MEE OP YOUTUBE -
Leuke filmpjes van voor, tijdens en na het festival... via het Festivalkanaal op YouTube!

Oekraïne
Thailand
Frankrijk
Ecuador
Vlaanderen 1
Vlaanderen 2