Uit India: Rhythm Performing Arts

Deze groep komt uit Ahmedabad in India. India is het op ťťn na dichtst bevolkte land ter wereld. Het schiereiland ligt in de Indische Oceaan op het Indisch subcontinent. De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad is het vroegere Bombay. Nu beter bekend als Mumbay.

Het is in feite een federale republiek genoemd naar de grootste stroom de Indus, wat druppel betekent. De Indus speelt in de religie van de Indische bevolking een belangrijke rol. India is de bakermat van vele godsdiensten. De grootste godsdienst is het HindoeÔsme (80% van de bevolking), gevolgd door de Islam (13% van de bevolking), daarna volgt het Christendom (2,5% van de bevolking). In India bestaat er geen staatsgodsdienst.

Er zijn zeer veel culturen en volksgroepen in India. Het kastenstelsel bestaat nog steeds en heeft een grote invloed op het leven in India. Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk en tussen modern en ouderwets. Vooral tussen de stedelijke agglomeratie en het platteland.

Op cultureel gebied zijn er grote verschillen tussen het noorden en zuiden van India. De Hindoestaanse muziek uit het noorden heeft veel mosliminvloeden ondergaan. De meest typische instrumenten zijn de sitar en de tabla.

De groep brengt een uitgebreid programma van verschillende historische dansen uit diverse streken en staten van het immense land. Zij wil graag de rijke Indiase traditie en folklore bewaren en over de wereld tentoon spreiden. De jonge groep werd in 1997 opgericht en verwierf op korte tijd erkenning van de nationale overheid. Hierdoor mag zij zich op vele internationale evenementen presenteren als vertegenwoordiger van India.


- VOLG ONS NIEUWS OP FACEBOOK -
Weetjes, foto's, nieuwtjes, conversaties, de laatste updates... volg alles op onze Facebookpagina!

- KIJK MEE OP YOUTUBE -
Leuke filmpjes van voor, tijdens en na het festival... via het Festivalkanaal op YouTube!

TsjechiŽ Frankrijk
Paaseiland India
Vlaanderen