De geschiedenis van het Internationaal Folklorefestival van Westerlo

Kort na haar ontstaan in 1956 organiseerde Volkskunstgroep Die Spelewei uit Westerlo voor het eerst haar oogstfeesten. Dit evenement groeide uit tot wat we nu kennen als het Internationaal Folklorefestival dat elk jaar plaatsvindt op het voorplein van het vroeg-twintigste-eeuwse gemeentehuis van Westerlo, Parel van de Kempen. Dit voormalige kasteel vormt een prachtig kader waar telkens een vijftal groepen van over heel de wereld samenkomen om hun folklore en tradities te delen.

Door de jaren heen is er een sterke band ontstaan tussen het festival en de gastgezinnen, die gedurende een vijftal dagen de deuren van hun huizen openzetten voor de buitenlandse gasten en hen laten kennismaken met de Vlaamse gewoonten en gastvrijheid. Wat voor de groepen een unieke kennismaking is met onze tradities, is voor de gastgezinnen een onvergetelijke ontmoeting met andere culturen. Voor hen betekent het festival een stukje vakantie in eigen land, met een internationaal karakter.

Het Internationaal Folklorefestival van Westerlo is al jarenlang een onvergetelijk feest voor de gastgezinnen, de deelnemende groepen, de inwoners van Westerlo en de bezoekers.

2017

Ierland
Taiwan
Duitsland
Paraguay
SiciliŽ
Vlaanderen

2016

Portugal
BosniŽ
Slovakije
IndonesiŽ
Ecuador
Vlaanderen

2015

Rusland
Mexico
Turkije
Paaseiland
Vlaanderen

2014

BraziliŽ
Ierland
IndonesiŽ
Slovakije
Vlaanderen

2013

OekraÔne
Thailand
Frankrijk
Ecuador
Vlaanderen 1
Vlaanderen 2

2012

Noorwegen
Polen
ItaliŽ
Vlaanderen

2011

TsjechiŽ Frankrijk
Paaseiland India
Vlaanderen  

- VOLG ONS NIEUWS OP FACEBOOK -
Weetjes, foto's, nieuwtjes, conversaties, de laatste updates... volg alles op onze Facebookpagina!

- KIJK MEE OP YOUTUBE -
Leuke filmpjes van voor, tijdens en na het festival... via het Festivalkanaal op YouTube!