Gastgezinnen

Ieder jaar opnieuw gaan wij op zoek naar gastgezinnen die de buitenlandse gasten die aan het Internationaal Folklorefestival Westerlo deelnemen gedurende een zestal dagen willen opvangen. Wij verwachten van onze gastouders dat zij hun gasten, dansers of muzikanten, tijdens de periode van het festival kost en inwoon verschaffen.

Concreet betekent dit dat er twee of meer gasten gedurende enkele dagen bij u overnachten, de maaltijden gebruiken en dat u hen op de afgesproken dagen en uren naar de festivalactiviteiten brengt. In ruil voor uw gastvrijheid beleeft u ongetwijfeld een onvergetelijke, interessante, leuke en leerrijke week en heeft u de mogelijkheid om een ander land, een ander volk en een andere cultuur van binnenuit te leren kennen.

Alle inwonende leden van je gezin krijgen gratis toegang tot de festivalvoorstellingen op zaterdag en zondag. Verder zijn er ook buiten deze officiŽle optredens nog tal van activiteiten waarvan je samen met je gezin en gasten kan genieten:

  • verbroedering op vrijdag- en dinsdagavond
  • spelnamiddag op maandag
  • gratis festivaldiner met verbroedering op maandag
  • en tal van andere vrije momenten met uw gasten

Indien je in Westerlo of omgeving woont en je graag eens op een andere manier van de wereld wilt proeven, aarzel dan niet en neem zeker contact op met Monica Wendelen, verantwoordelijke voor de gastgezinnen. Als u vragen heeft of u graag eens contact wilt opnemen met een van onze gastgezinnen, kun je bij haar terecht.

Je kunt er zeker van zijn dat het samenleven met mensen van een andere cultuur een unieke, aangename en bovenal verrijkende ervaring is! 

 - VOLG ONS NIEUWS OP FACEBOOK -
Weetjes, foto's, nieuwtjes, conversaties, de laatste updates... volg alles op onze Facebookpagina!

- KIJK MEE OP YOUTUBE -
Leuke filmpjes van voor, tijdens en na het festival... via het Festivalkanaal op YouTube!