De wereld danst in Westerlo

Op zaterdag 11, zondag 12 en dinsdag 14 augustus 2018 bent u van harte welkom in Westerlo voor de 52ste editie van het Internationaal Folklorefestival Westerlo.

Op het mooiste terras van de Kempen, de voortuin van het prachtige gemeentehuis en voormalige Kasteel Jeanne De Merode, kan u genieten van authentieke dansen en muziek uit verschillende windstreken. Het kleurrijke en wervelende spektakel is ieder jaar opnieuw een unieke kennismaking met de folklore van andere culturen!

In 2018 verwelkomen wij opnieuw een veelbelovend programma met dansensembles uit TsjechiŽ, Griekenland, Martinique en het Spaans Baskenland.

Op zaterdag staat Free Pickin' op ons podium. Zij sluiten het spektakel af met een fantastisch optreden. Ze brengen bluegrass en covers uit de jaren '60 en '70.

Op zondag kun je je extra vermaken met volksspelen, kindergrime, kantklossen, valkerij en nog veel meer.

Op deze website vindt u heel wat praktische informatie. Om alvast in de sfeer te komen, kan u alvast foto's bekijken van de vorige edities.

Het Internationaal Folklorefestival is een organisatie van Volkskunstgroep Die Spelewei vzw en Toerisme Westerlo vzw en tal van sponsors. Het festival trekt jaarlijks zo'n 2000 bezoekers die komen genieten van de gezellige sfeer.


- VOLG ONS NIEUWS OP FACEBOOK -
Weetjes, foto's, nieuwtjes, conversaties, de laatste updates... volg alles op onze Facebookpagina!

- KIJK MEE OP YOUTUBE -
Leuke filmpjes van voor, tijdens en na het festival... via het Festivalkanaal op YouTube!