De wereld danst in Westerlo

- BEDANKT -
Bedankt aan alle ensembles, alle gastgezinnen en alle vrijwilligers! Dankzij jullie was de 51e editie weer een succes en een onvergetelijke ervaring. Geniet na met de foto's...

- INTERNATIONAL GROUPS -
International groups who are interested to participate to our festival in 2017: please have a look at our dedicated page. There you will find general information, our conditions and an application form. [Click here]

Op zaterdag 12, zondag 13 en maandag 14 augustus 2017 bent u van harte welkom in Westerlo voor de 51ste editie van het Internationaal Folklorefestival Westerlo.

Op het mooiste terras van de Kempen, de voortuin van het prachtige gemeentehuis en voormalige Kasteel Jeanne De Merode, kan u genieten van authentieke dansen en muziek uit verschillende windstreken. Het kleurrijke en wervelende spektakel is ieder jaar opnieuw een unieke kennismaking met de folklore van andere culturen!

Ook in 2017 schotelen we u weer een afwisselend programma voor met dansensembles uit Ierland, Taiwan, Duitsland, Paraguay en SiciliŽ.

Op zondag kun je je extra vermaken met de volksspelen, kinderschmink, pyrogravure, kantklossen, katapult, manden vlechten, weven, spinnen en nog veel meer.

Op deze website vindt u heel wat praktische informatie. En u kunt alvast in de sfeer komen met de foto's van de vorige edities.

Het Internationaal Folklorefestival is een organisatie van Volkskunstgroep Die Spelewei vzw en Toerisme Westerlo vzw en tal van sponsors. Het festival trekt jaarlijks zo'n 2000 bezoekers die komen genieten van de gezellige sfeer.


- VOLG ONS NIEUWS OP FACEBOOK -
Weetjes, foto's, nieuwtjes, conversaties, de laatste updates... volg alles op onze Facebookpagina!

- KIJK MEE OP YOUTUBE -
Leuke filmpjes van voor, tijdens en na het festival... via het Festivalkanaal op YouTube!